У Києві на базі одного з лісопаркових господарств запрацювало обладнання для заготівлі деревини для потреб пунктів обігріву (+фото)

У Києві на базі Дарницького лісопаркового господарства працює верстат для розколювання деревини, завдяки якому із сухостійних і пошкоджених дерев заготовляють дрова. Запаси деревини використовуватимуть у пунктах обігріву в разі необхідності у випадку тривалого відключення електроенергії. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, перевіряючи роботу обладнання.

«Київ продовжує нарощувати запас міцності на випадок надзвичайної ситуації. Ми усвідомлюємо, що для ворога об’єкти критичної інфраструктури лишаються головною мішенню і ні на день не припиняємо роботу, щоб посилити спроможність систем життєдіяльності столиці, зокрема у разі тривалого відключення електроенергії. У місті вже працює 531 пункт обігріву для киян, близько 60 котельних оснащено генераторами, що дозволяє не припиняти теплопостачання навіть під час відсутності електрики. І ми використовуємо всі можливі альтернативні джерела постачання тепла. На базі Дарницького лісопаркового господарства встановлено потужний фінський дровокол Palax, який переробляє довгомірну деревину в колоті дрова для потреб пунктів обігріву», – пояснив Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що дровокол дозволяє заготовити 20 куб. м колотих дров за зміну – третину доби. Для вироблення аналогічного об’єму вручну знадобилося б 5 робочих днів і 10 працівників.

«Як і з перших днів війни, коли лісопаркові господарства брали участь у створенні оборонних споруд для захисту міста, зараз лісгоспи працюють заради містян, уже забезпечуючи пункти обігріву дровами. Важливо зазначити, що використовують лише сухостійні та пошкоджені дерева, що відповідним чином чіповані та зафіксовані в електронному обліку деревини», – сказав Петро Пантелеєв.

Джерело