Олексій Желєзнов про досвід воєн Ізраїля та майбутнього України

Уродженець Миколаєва, а зараз відомий блогер з Держави Ізраїль пан Олексій Желєзнов розповідає про досвід арабо-ізраїльських воєн на тлі російсько-українського масштабного протистояння.

Олексій Желєзнов про досвід воєн Ізраїля та майбутнього України

“Досвід Ізраїля – це великий мобілізаційний ресурс. За перші кілька днів агресії проти нас до автомата може стати 500 тисяч осіб! Переважна більшість чоловіків мають свідомість, перед якими загрозами стоїть наша країна. Звісно, є певна кількість ортодоксальних євреїв, яка не хоче воювати. Суспільство цим обурюється. Але не можна заставити того, хто не хоче воювати, бо на фронті така людина не стане гарним солдатом.

Думаю, в Україні кожен має вирішити: як саме він планує бути корисним ЗСУ. Звісно, змушувати людей – НЕ варто. Але я вважаю, що і без примусу в Україні легко знайдуться люди, які захочуть захищати країну зі зброє в руках, бо у вас дуже багато патріотично налаштованих громадян!

Я не думаю, що російсько-українська війна швидко закінчиться. Тут я песиміст. Навіть якщо ви поженете орків зі своєї землі, все одно військово-політичне керівництво росії залишиться. Єдине що може вплинути на швидке завершення цієї страшної війни – смерть її головного ідеолога – путіна”, – наголосив Олексій Желєзнов.

Джерело