Прикордоння Сумської та Чернігівської областей під ворожим вогнем

Учора, 2 лютого, російські окупаційні війська продовжили свою злочинну тактику – обстрілювати українське прикордоння.

Ворог наніс вогневе ураження із застосуванням гранатометів, стрілецької зброї, РСЗВ та мінометів. Під ворожим вогнем опинилися Білопільська, Середино-Будська,  Шалигинська та Есманська громади Сумщини, Семенівська та Новгород-Сіверська громади Чернігівщини.

У першій половині дня російські окупанти накрили територію Білопільської громади з мінометів, нараховано понад два десятки прильотів. Ввечері в прикордонні цієї ж громади пролунало з півсотні пострілів з 30-мм станкового автоматичного гранатомета та декілька черг зі стрілецької зброї. Вогонь вівся з російських населених пунктів краснооктябрський та волфіно.

По Середино-Будській громаді противник зі сторони населеного пункту грудська вів мінометний обстріл – зафіксовано 4 прильоти. В результаті обстрілу пошкоджено 2 приватних будинки.

У другій половині дня противник з російського населеного пункту козине накрив територію Шалигинської громади з реактивних систем залпового вогню, загалом пролунало близько двох десятків вибухів.

По прикордонню Есманської громади противник тричі відкривав мінометний вогонь – зафіксовано 18 прильотів. Вогонь вівся з російських  населених пунктів локоть, лемешівка та троєбортне. В результаті обстрілів пошкоджено 4 приватні будинки, колишня будівля дитсадка та трактор який знаходився на подвір’ї.

Крім цього, в прикордонні Новгород-Сіверської територіальної громади також пролунало шість вибухів від розриву мін. Вогонь вівся з російського населеного пункту погар.

Також, російські загарбники тричі відкривали вогонь з мінометів 120 мм калібру по території Семенівської громади, пролунало 17 вибухів. Вогонь вівся з російських населених пунктів бровничі, новий ропск та ломаківка.

За результатами обстрілів на щастя обійшлося без людських жертв.

Складові Сил оборони продовжують захищати Україну від російських загарбників.

Джерело