🇫🇷 Французька компанія Bureau Veritas уклала угоду з компанією ThorCon щодо технологічної оцінки та подальшої розробки…

🇫🇷 Французька компанія Bureau Veritas уклала угоду з компанією ThorCon щодо технологічної оцінки та подальшої розробки...

🇫🇷 Французька компанія Bureau Veritas уклала угоду з компанією ThorCon щодо технологічної оцінки та подальшої розробки ядерної енергетичної баржі потужністю 500 МВт на розплавах солей для експлуатації в Індонезії.

Концепція інтегрує електростанцію на розплавах солей в плавучий корпус баржі, який буде відбуксировано на мілководдя, а потім баластовано на морське дно. ThorCon заявила, що розпочала переговори з відповідними органами щодо потенційних місць для демонстрації та остаточного встановлення плавучої електростанції на розплавах солей потужністю 500 МВт.

«На відміну від нинішніх ядерних реакторів, реактор ThorCon працює при низькому тиску та використовує рідке паливо. Рідке паливо забезпечує набагато вищі робочі температури, що призводить до більшої ефективності, а також забезпечує повну пасивну безпеку (не вимагає жодних дій з боку оператора або втручання в джерело живлення, щоб зупинити реакцію)», – йдеться в повідомленні компанії.

bit.ly/3Yc6flY

Джерело