🇺🇸 Американська компанія NuScale Power і канадська Prodigy Clean Energy наприкінці 2022 року оголосили про новий концептуальний проєкт

🇺🇸 Американська компанія NuScale Power і канадська Prodigy Clean Energy наприкінці 2022 року оголосили про новий концептуальний проєкт. Йдеться про «пересувні та морські малі модульні ядерні установки», розроблені за технологією VOYGR від NuScale.

Prodigy повідомила, що її морська електростанція зможе вмістити від одного до 12 силових модулів (малі модульні реактори, ММР, англ. – SMR) NuScale з загальною потужністю 924 МВт.

Додаткові переваги плавучої АЕС полягають у значному скорочені капітальних витрат, прискореному графіку виконання проєкту, мінімізованій підготовці майданчика, зниженому впливі на довкілля, а згодом і спрощеному та прискореному виведення установок з експлуатації та повноцінне відновлення майданчика.

«Конструкція морського об’єкта стандартизована, щоб забезпечити можливість її розгортання в різноманітних умовах і для серійного виробництва», – заначили в Prodigy Clean Energy.

Нагадаємо, Енергоатом та NuScale у вересні 2021-го підписали меморандум про співпрацю у сфері будівництва ММР в Україні.

powermag.com/floating-nuclear-power-buoyant-on-new-prospects/

🇺🇸 Американська компанія NuScale Power і канадська Prodigy Clean Energy наприкінці 2022 року оголосили про новий концептуальний проєкт

Джерело