9:00 Хвилина мовчання 50-річна Світлана Маховик загинула 1 лютого 2023 року. Тоді росіяни з мінометів обстріляли село Єліне на Чернігівщині

9:00 Хвилина мовчання

50-річна Світлана Маховик загинула 1 лютого 2023 року. Тоді росіяни з мінометів обстріляли село Єліне на Чернігівщині

9:00 Хвилина мовчання

50-річна Світлана Маховик загинула 1 лютого 2023 року. Тоді росіяни з мінометів обстріляли село Єліне на Чернігівщині. Населений пункт – за чотири кілометри від кордону з Росією. Світлана з чоловіком та мамою хотіли виїхати зі села, щоби перечекати обстріли, але не встигли – почалися прильоти.

Ворожа міна влучила в льох, де ховалися Світлана, її чоловік Сергій Полянцев, подружжя Валерій та Марія Пляскіни (господарі подвір’я) та їхній працівник і сусід Василь Іванов. Із п’ятьох людей вижив тільки Сергій Полянцев.

Світлана Маховик народилася та жила в Єліне. Навчалася в місті Прилуки на гідромеліоратора. Але більшу частину життя працювала технічною працівницею у місцевому клубі. У сезон збирала чорницю та лисички, які здавала заготівельникам.

Рідні, друзі та сусіди називають Світлану надзвичайно чуйною, працьовитою, товариською людиною. Вона любила в’язати. Доглядала чимале господарство, обробляла город.

«Свєта в мене була дуже хороша, роботяща. Вона обожнювала онучку, була чудовою бабусею. Взимку багато в’язала: шкарпетки, шапки, сукні… Усього. Свєта і в останній день свого життя в’язала шапку, але так і не закінчила», – розповідає мама загиблої Любов Маховик.

У Світлани Маховик залишилися чоловік, два сини, донька, онука та мама.

@memorial_ukraine

Джерело