9:00 Хвилина мовчання 61-річна Марія Пляскіна загинула 1 лютого 2023 року в селі Єліне на Чернігівщині

9:00 Хвилина мовчання

61-річна Марія Пляскіна загинула 1 лютого 2023 року в селі Єліне на Чернігівщині

9:00 Хвилина мовчання

61-річна Марія Пляскіна загинула 1 лютого 2023 року в селі Єліне на Чернігівщині. Тоді російські військові обстріляли прикордонний населений пункт. Одна з мін влучила у льох, де Марія ховалася з чоловіком Валерієм та сусідами Світланою Маховик, Сергієм Полянцевим і Василем Івановим. Із усіх людей вижив тільки Сергій Полянцев.

1 лютого над Єліним літали дрони і подружжя, підозрюючи, що невдовзі може початися обстріл, планували виїхати з села. Але не встигли. Сховалися в погребі, куди й влучила ворожа міна, що забрала їхні життя.

Марія Миколаївна Пляскіна була родом з Луганщини. Більшу частину життя працювала завідувачкою центрального складу нафтопереробного підприємства у Лисичанську. Коли вийшла на пенсію, захопилася квітникарством. Обожнювала онуків.

Навесні 2022 року, після початку повномасштабної війни, Марія з Валерієм були змушені виїхати з Лисичанська. Спершу перебралися до доньки в Київ, а згодом – у село Єліне на Чернігівщину, де донька мала будинок.

«Мама дуже сумувала за домом у Лисичанську, хотіла повернутися. Я розмовляла з батьками 1 лютого десь о 14.00 по відеозв’язку. Ми багато сміялися під час тієї розмови. Я казала, що ми приїдемо на мамин день народження 28 лютого. А через годину їх не стало», – сказала донька Юлія Козловська.

У Марії Пляскіної залишилися донька та онучки.

@memorial_ukraine

Джерело