Очільник ОВА Юрій Малашко спільно з заступником голови ОДА Віталієм Сиволапом та начальником Управління зовнішніх…

Очільник ОВА Юрій Малашко спільно з заступником голови ОДА Віталієм Сиволапом та начальником Управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Артуром Бойком, зустрівся із делегацією Управління ООН з координації гуманітарних справ в Україні.

Гуманітарний координатор Деніз Браун наголосила, що наразі відпрацьовуються додаткові маршрути доставки допомоги для людей, які живуть на лінії вогню, а також можливість для ВПО отримувати продукти та речі першої потреби в місці їх тимчасового проживання. Крім цього, для координації роботи волонтерів та організацій створять єдиний реєстр надання гуманітарної допомоги, що допоможе створити якісний алгоритм роботи та задовольнити потреби населення.

Одним з найважливіших аспектів гуманітарної допомоги є евакуація родин з дітьми. Очільник ЗОВА зазначив, що це питання додатково відпрацьовується із Міністерством реінтеграції України, і наразі понад 70 осіб, близько 40 з яких – діти, готові виїхати у більш безпечні місця.

Крім цього, обговорили план відбудови територій після деокупації. Юрій Малашко наголосив, що основна мета – відійти від застарілих методів містобудування, зробити простір максимально безпечним та відновити роботу бізнесу. Зі свого боку представники делегації зазначили, що основний пріоритет відбудови для ООН – це приватний сектор та місця надання соціальних послуг.

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА

Джерело