Олексій Кулеба поспілкувався з жителями зруйнованого будинку Під час робочого візиту до Запорізької області…

Олексій Кулеба поспілкувався з жителями зруйнованого будинку

Під час робочого візиту до Запорізької області Заступника Керівника Офісу Президента України Олексія Кулеби, начальник ЗОВА Юрій Малашко показав наслідки російського терору та зруйнований 2 березня житловий будинок.

На місці трагедії Олексій Кулеба побачив результати терористичного акту російських військ – влучення ракети у центрі Запоріжжя. Заступник Керівника ОПУ поспілкувався з постраждалими жителями будинку та безпосередньо з керівництвом міської ради.

– Потрібно людям надати гідні умови для тимчасового проживання. Місто має ініціювати пошук житла й виділити кошти для постраждалих. Окрім цього, максимум залучити допомогу міжнародних організацій, волонтерів та представників бізнесу. Ніхто не повинен залишитися осторонь цієї трагедії, – звернувся до секретаря Запорізької міської ради Олексій Кулеба.

Керівник ЗОВА Юрій Малашко також додав, що після звернення мешканців до комунікаційного офісу ОДА, який проводить спеціальний прийом громадян для надання можливої допомоги й консультацій постраждалим, вже є перші результати щодо опрацювання запитів.

– Ми вже готові надати місця для поселення людей. До допомоги також долучився відповідальний бізнес, який виділив 60 місць. Крім того, на сьогодні, для підтримки постраждалих передбачені кошти на перші 10 діб. Це саме той час, коли людина трохи заспокоїться та потім буде розуміти, в якому напрямку рухатися, – зазначив Юрій Малашко. 

Як підкреслив Заступник Керівника ОПУ, постраждалим необхідно надати всю можливу допомогу вже зараз, влада громади має активізувати свої зусилля та потурбуватися про запоріжців. Своєю чергою, держава не залишить без підтримки своїх громадян, які постраждали від російської агресії.

Джерело