Під головуванням першого заступника керівника ОДА Геннадія Тімченка відбулося чергове засідання обласної…

Під головуванням першого заступника керівника ОДА Геннадія Тімченка відбулося чергове засідання обласної Комісії з проведення заходів щодо ліквідації наслідків задухи водних біоресурсів та їх утилізації

Присутні обговорили чинну ситуацію в Кушугумській селищній раді та визначили алгоритм дій кожного органу влади. Крім цього, розглянули вимоги до підприємств, що можуть проводити утилізацію водних біоресурсів, проведення днопоглиблювальних робіт в місцях їх концентрації та можливості проведення меліоративного лову.

В.о. директора Департаменту захисту довкілля ОДА Сергій Карпій зазначив, що наразі спостерігається відносно стабільна ситуація з рівнем води в Каховському водосховищі, а нових випадків загибелі водних біоресурсів не зафіксовано. Рівень кисню в воді також знаходиться в межах норми.

Щоб уникнути критичних наслідків у зв’язку з потеплінням, за природоохоронним органам доручено здійснювати постійний моніторинг стану водних біоресурсів в акваторії Каховського водосховища. Відповідно до вимог Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною» органи місцевого самоврядування забезпечують ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ побічних продуктів тваринного походження.

– Реалізацію заходів мають забезпечити усі залучені органи. Територіальні громади повинні бути готові до забезпечення матеріальних та технічних ресурсів для ліквідації наслідків можливих задухових явищ. Створені в громадах комісії, своєю чергою, мають створити чіткий алгоритм дій, щоб уникнути критичних наслідків, – зазначив Геннадій Тімченко.

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА

Джерело