​​Ситуація в енергосистемі стабільна. Прогнозується, що вона залишатиметься такою й надалі за відсутності нових атак росіян на енергосистему.

​​Ситуація в енергосистемі стабільна. Прогнозується, що вона залишатиметься такою й надалі за відсутності нових атак росіян на енергосистему.

СПОЖИВАННЯ на рівні робочого дня. Збільшення світлового дня, поступове сезонне потепління впливають на поступове зниження споживання.

ГЕНЕРАЦІЯ: працюють всі види електростанцій в енергосистемі. Генерації електроенергії в енергосистемі країни достатньо для покриття споживання. Імпорт електроенергії незначний.

ДЕФІЦИТ потужності в енергосистемі відсутній вже 25 день поспіль і наразі не прогнозується. Знижене споживання, відновлення роботи деяких генеруючих потужностей, забезпеченість ресурсом гідрогенерації та сезонне стрімке зростання ВДЕ дозволило сформувати в енергосистемі певний резерв потужності, що підвищує рівень надійності електропостачання та операційної безпеки енергосистеми.

ОБМЕЖЕННЯ: Обмежень у мережах «Укренерго», що спричиняють необхідність обмеження споживачів, наразі немає. Але при зміні ситуації в енергосистемі та різкому зростанні споживання можливе застосування відключень.

РЕМОНТИ: На Одещині тривають роботи для підвищення надійності живлення регіону.
Також тривають ремонтні роботи на всіх інших об’єктах «Укренерго», пошкоджених ворожими обстрілами.

Нагадаємо, що внаслідок російських атак на підстанції «Укренерго» прилетіло понад 200 ракет та дронів, завдавши важких пошкоджень обладнанню. Ми щоденно працюємо над відновленням пошкодженого обладнання, а також над відновленням надійності електропостачання, що все ще потребує багато часу та ресурсів.

https://www.facebook.com/npcukrenergo/

Джерело