​​Провів зустріч із представниками українських та іноземних засобів масової інформації.

​​Провів зустріч із представниками українських та іноземних засобів масової інформації.

Зазначив, що одним із найбільш важливих питань переговорів під час візиту до України Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша в середу було продовження Чорноморської зернової ініціативи після 18 березня.

Позиція України незмінна. І це є одним із пунктів представленої Президентом Володимиром Зеленським формули миру. Ми виступаємо за продовження «зернової ініціативи» на необмежений строк. Україна зі свого боку виконує все, що ми погодили з ООН і Туреччиною.

Про це чудово знають усі партнери України. Крім того, проводиться потужна робота з країнами Африки й з’явилася низка амбасадорів української гуманітарної ініціативи Grain from Ukraine, які є впливовими людьми на Африканському континенті.

Нагадав, що нещодавно, вперше за роки незалежності, Україну відвідав міністр закордонних справ Саудівської Аравії.

Важливо, що Саудівська Аравія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, 23 лютого проголосувала за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо сталого миру в Україні, надає нашій країні гуманітарну допомогу та сприяла звільненню військовополонених.

Україна активно консультується з постійними та непостійними членами Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, щоб не допустити головування рф в Радбезі з квітня поточного року.

Загалом надзвичайно важливо знайти підхід до кожної країни на міжнародній арені, і для цього необхідна системна робота. Зокрема, це стосується й тих держав, які поки що не приєдналися до санкцій проти рф.

Звернув увагу на важливість питання екологічної безпеки та відповідальності рф за скоєння екологічних злочинів. Триває робота над формуванням міжнародної платформи навколо пункту мирного плану Володимира Зеленського, який стосується екологічної безпеки.
Про ту шкоду й катастрофу, яку спричинили росіяни під час цієї війни, світ не знає, а треба, щоб знав.

Все скоєне росіянами стосовно українських дітей є не просто злочинами проти людства й людяності, не просто воєнними злочинами, а геноцидом.

​​Провів зустріч із представниками українських та іноземних засобів масової інформації.

Джерело