Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 12 березня👇

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 12 березня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 12 бригад – це 58 робітників та 19 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Трудолюбівку, Миролюбівку, Високопілля, Білозерку, Кірове та Нову Зорю.

Над відновленням будівель, що пошкоджені через російські удари, у Херсоні працювали 18 робітників з Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 3 адресами. Загалом закрито OSB-листами 11 вікон, з них 8 – в освітньому закладі та 3 – у житлових будинках. Також фахівці допомогли херсонцю розблокувати вхідні двері до помешкання.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 1,1 гектара територій, знищили 7 вибухонебезпечних предметів. Піротехніки ДСНС обстежили 1 гектар територій, вилучили та знешкодили 159 вибухонебезпечних предметів. Підрозділи ЗСУ та ДССТ обстежили 1 кілометр ліній електропередач, 3,4 гектара територій, на яких виявили та знищили 177 вибухонебезпечних предметів.

З деокупованих територій Херсонщини автотранспортом евакуювали 48 осіб, з них 1 дитина.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 1412 продуктових наборів, 490 кілограмів картоплі, 4000 буханок хліба, 4000 банок консерви. Також людям передали 46 кубометрів паливної деревини та 80 протигазів.

Міжнародна організація з міграції доставила до сіл Дудчани та Новогригорівка Милівської громади два генератори на 15 кВт. Їх використовуватимуть для відновлення централізованого водопостачання в населених пунктах.

До Нововоронцовського Центру первинної медичної допомоги прибула нова автівка “швидкої”. Це стало можливим завдяки співпраці благодійної організації “Project HOPE” з Міністерством охорони здоровʼя України.

Працюємо далі!

Джерело