Президент присвоїв звання Героя України солдату, якого вбили російські окупанти за гасло «Слава Україні!»

Президент присвоїв звання Героя України солдату, якого вбили російські окупанти за гасло «Слава Україні!»

За тиждень, що минув Президент України зустрівся з новим Президентом Чехії, прем’єр-міністром Фінляндії, міністром оборони Норвегії, Генсеком ООН Гутеррішем тощо.

«Маємо вагоме посилення ППО – я дякую за це Норвегії. Маємо нові домовленості на дипломатичному фронті. Є рух на євроінтеграційному напрямі – як результат виконання антикорупційних кроків, визначених у рекомендаціях Єврокомісії, включно з призначенням на посаду нового директора НАБУ. Хочу окремо подякувати за цей тиждень нашим енергетикам, усім працівникам ремонтних бригад, місцевої та центральної влади, яких залучали до ліквідації наслідків російського терористичного удару в четвер», – зауважив Глава держави.

За інформацією Президента, в Україні вдалося відновити технічні можливості постачання електрики. Харків – зі світлом. Житомирщина – зі світлом. Усі міста й громади, де були проблеми з енергопостачанням, знову заживлені.

До речі, в Україні активно виконується програма обміну старих ламп на нові LED-лампи. Загалом українці отримали вже 12 мільйонів LED-ламп. Якщо говорити про енергозбереження, то цей обсяг дає змогу зберегти до 600 мегаватів енергії. Орієнтовно це як, наприклад, понад половину генерації найпотужнішого блоку АЕС.

До теми: У Львові розпочали обмін старих лампочок розжарювання на енергоощадні.

«Хочу відзначити 41-шу державну пожежно-рятувальну частину міста Костянтинівка Донецької області. Дякую всім нашим воїнам «Хортиці» й «Таврії», які бʼються на найгарячіших напрямках у максимально жорстких умовах. Менш ніж за один тиждень – за час з 6 березня – й лише на одному Бахмутському напрямку вдалося знищити понад 1100 солдатів ворога – це безповоротні втрати Росії під Бахмутом. Плюс іще як мінімум півтори тисячі санітарних ворожих втрат – це поранення, які несумісні для них із продовженням боїв. Плюс знищено десятки одиниць ворожої техніки. Плюс спалені російські склади боєприпасів – понад десять. Дякую кожному воїну Збройних Сил України, нашої розвідки – бійцям «Шамана», нацгвардійцям, нашим прикордонникам – усім, хто справді бʼється за українську землю, за Бахмут!», – звернувся Президент України.

Разом з тим Глава держави подякував бійцям «Таврії», які воюють у районах Авдіївки та Марʼїнки. Артилеристам 55-ї окремої бригади «Запорізька Січ», воїнам 35-ї окремої бригади морської піхоти, 74-го окремого розвідбату, 128-й окремій гірсько-штурмовій бригаді.

Учора, 12 березня, Президент України присвоїв звання Героя України Олександру Мацієвському, солдату.

«Людина, яку знатимуть усі українці. Людина, яку пам’ятатимуть вічно. За його хоробрість, за його впевненість в Україні й за його «Слава Україні!» Світла пам’ять і всім, хто віддав своє життя за Україну!», – Президент України.

Джерело