«Кожного дня 7 200 працівників ДСНС залучається до виконання своїх обов’язків», – Ігор Клименко

14 березня міністр внутрішніх справ Ігор Клименко разом із головою Верховної Ради України Русланом Стефанчуком вручили нагороди 50 українським рятувальникам. Серед нагороджених були ті надзвичайники, які проводили пошуково-рятувальні роботи у Туреччині після низки руйнівних землетрусів. У церемонії нагородження також взяв участь Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гюльдере.

Працівників ДСНС нагороджено орденами Данила Галицького, «За мужність» ІІ та ІІІ ступенів, медалями «За врятоване життя». Крім того, рятувальникам було вручено Грамоти Верховної Ради України, подяки голови Верховної Ради України, цінні подарунки від Прем’єр-міністра України, а також відомчі нагороди.

«У найскладніших ситуаціях ви першими приходите на допомогу. І сьогодні ми це можемо бачити під час цієї страшної кривавої війни, яка ведеться в Україні. І ви допомагаєте не лише в Україні, а подаєте руку допомоги і нашим братнім країнам. Я дуже дякую за ту місію, яку ви з честю виконували у Туреччині. Тому що незважаючи на те, що в Україні війна, мені здається що ви, як представники великого українського народу продемонстрували найкращі якості, найвищий рівень підтримки нашим друзям», – звернувся до надзвичайників голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко зазначив, що кожного дня в Україні до виконання обов’язків залучається 7 200 надзвичайників.

«Серед вас є ті, хто поїхав до Туреччини для того, щоб допомогти турецькому народу рятувати людей, бо біда не тільки в Україні, біда і в Туреччині. Серед вас ті, хто перший приїжджає після того, як ракети атакували об’єкти цивільної інфраструктури і серед вас є ті, які отримавши поранення знову стали у стрій. Хочу сказати кожному з вас дякую. Ми завжди поруч з вами і стоїмо на захисті ваших і службових, і соціальних прав. Ви наші герої. Дякую за службу!», – зазначив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Під час урочистості Надзвичайний і Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гюльдере пригадав, як у 2021 році Україна направила до Туреччини вертольоти та особовий склад для гасіння лісових пожеж:

«Ми добре пам’ятаємо їхню чудову роботу. І я хотів би віддати належне загиблому міністру Денису Монастирському з яким ми координували цю допомогу. Минулого року, того лютневого ранку, коли по всій Україні лунали вибухи Туреччина без зволікань прийшла на допомогу і продовжує це робити і понині. А у лютому, цього року, коли Туреччина прокинулася від жахливого землетрусу – українська держава і народ незважаючи на свої негаразди знову прийшли на допомогу Туреччині. ДСНС направила команду рятувальників із собаками на місце катастрофи.Завдяки надзвичайним зусиллям української команди вдалося врятувати наших громадянку. Навіть через 205 годин після першого землетрусу»

Ягмур Гюльдере зазначив, що допомога, яку надала Україна Туреччині стане вічним символом дружби між народами. Він висловив щиру вдячність від турецької держави та народу.

Під час заходу було також продемонтровано техніку, яку українські надзвичайники використовували у рятувальній операції у Туреччині.

_________________________________________________

Facebook: https://www.facebook.com/mvs.gov.ua

Telegram: https://t.me/mvs_ukraine

Сайт: https://mvs.gov.ua/

Twitter: https://twitter.com/mvs_ua

Джерело