У Києві цього року встановлять понад 52 тисячі нових електролічильників

У столиці цьогоріч продовжать заміну старих електролічильників на сучасні нові. Вони багатозонні й дозволяють заощаджувати на спожитій вночі електроенергії. Загалом до кінця 2023 року в оселях киян з’явиться понад 52 тисячі таких лічильників. Про це повідомляє ДТЕК «Київські електромережі».

Нові електролічильники встановлюють за кошти інвестиційної програми. У таких приладах передбачена функція обліку денного та нічного використання електроенергії, що дозволяє скоротити витрати на електрику за рахунок зменшеного тарифу у нічні години (детальніше з умовами нічого тарифу можна ознайомитися на сайті НКРЕКП).

Насамперед замінять прилади в тих будинках, де електролічильники вичерпали термін експлуатації. Ця заміна не передбачає будь-яких витрат для киян.

Роботи виконують співробітники, одягнені у фірмовий спецодяг сіро-жовтого кольору, на якому розміщена назва компанії. На вимогу клієнта, електромонтери зобов’язані пред’явити відповідні посвідчення.

Перед тим, як проводити заміну, фахівці заздалегідь інформують про це жителів будинків та квартир. Розміщують оголошення, вказують дату виконання робіт і контактні телефони відповідальної особи компанії, проводять додаткове інформування по телефону, з метою узгодження зручного часу заміни. Тож ДТЕК «Київські електромережі» просить киян надавати доступ до лічильників для оперативної заміни, особливо там, де вони встановлені всередині квартир.

Джерело