Понад 50 000 людей вийшли на вулиці Мадрида на Марш за життя

Понад 50 000 людей вийшли на вулиці Мадрида на Марш за життя

Щорічну подію під назвою Марш «Так життю» спонсорували понад 500 організацій, що належать до іспанської платформи «Так життю» (Plataforma SI A LA VIDA).

 

Марш відбувся 12 березня, двома тижнями раніше, ніж його звичайна дата – 25 березня, свято Благовіщення і Міжнародний День Життя, щоби людям з усіх міст Іспанії легше було прибути до Мадрида, згідно з платформою «Так життю». Учасники маршу протестували проти «законів і практик, які загрожують життю та людській природі в кожну мить життя» в Іспанії, таких як аборти, евтаназія та трансґендерність, повідомляє LifeSiteNews.

 

У рамках заходу дві жінки дали особисті свідчення вибору життя попри складні обставини. Першою була Маріта, яка вийшла на сцену зі своїм сином Сантьяго, щоб розповісти, як волонтери 40 днів задля життя (40 Days for Life) відмовили її робити аборт.

Вона пояснила, що чоловік покинув її, коли дізнався про її вагітність.

«Я сама підійшла до [волонтерів 40 днів задля життя] і попросила їх про допомогу», — сказала вона. «Я хотіла відчути, що я не самотня і не покинута, і вони дали мені відчуття, що я в безпеці. І я вирішила не йти [в клініку абортів]».

«Сьогодні я тут зі своїм сином, і це найкраще, що могло зі мною статися», — додала вона.

Друга мати, яка виступала, Мелісса, розповіла, що коли вона була вагітна четвертою дитиною, соціальний працівник запитав її, що вона збирається робити з «такою кількістю дітей», сказавши їй, що аборт — це «ідеал» у її становищі. Однак Мелісса сказала, що переконалася вибрати життя для своєї дитини після розмови з членами фонду Івана Павла II «Рятувальники та більше майбутнього», які надали їй необхідну допомогу.

 

Під час заходу зачитали маніфест маршу, який підписали 500 організацій-учасниць. У ньому іспанці вимагають визнати, що «люди мають право на життя і право на поводження з ними так, як того заслуговує їхня гідність, від моменту зачаття до природної смерті, у будь-який час і за будь-яких обставин».

У маніфесті також виражено прохання покласти в Іспанії край «усім законам і практикам, які загрожують життю та людській природі в будь-який момент її існування, а також підприємствам та ідеологіям, які їх підтримують», вимагаючи, щоби «біологічну правду людського життя не прикривали».

«Іспанія має бути передовою нацією, прогресивною з точки зору справжніх прав і консервативною щодо об’єктивних і вічних цінностей».

 

Натовп також ушанував хвилиною мовчання всіх, хто загинув через культуру смерті. Вони також випустили повітряні кульки в пам’ять про загиблих, а організатори відтворили звуки серцебиття дитини.

 

До слова, аборти в Іспанії дозволені протягом перших 14 тижнів вагітності.

Джерело