Три добрі новини для позитивного вечора середи. 📍У Данії оголосили про створення фонду для України на $1 млрд

Три добрі новини для позитивного вечора середи.

📍У Данії оголосили про створення фонду для України на $1 млрд. Передбачається, що кошти спрямують на цивільну, військову й економічну підтримку нашої держави в поточному році. «Я радий, що широка більшість у данському парламенті бере на себе відповідальність і демонструє, що Данія стоїть разом з Україною», – зауважив міністр фінансів Ніколай Ваммен.

📍Дев'ять держав пообіцяли надати Україні понад 150 танків Leopard. Танкова коаліція розширюється. Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін перед засіданням у форматі «Рамштайн». «Усього впродовж останніх трьох місяців члени цієї Контактної групи продемонстрували відмінне лідерство в нарощуванні можливостей, яких потребує Україна для захисту її суверенітету», – додав Ллойд Остін.

📍Експорт російського газу зазнає суттєвих втрат через санкційні обмеження на постачання до рф будь-яких газових турбін і комплектуючих до них. Раніше запчастини надходили на ринок росії зі США, і саме від них залежала робота найбільших експортних газопроводів рф. Тепер компанії країни-терориста намагаються знайти альтернативу в Китаї чи Ірані, проте безрезультатно.

Слава Україні!🇺🇦

Джерело