Спортсмени з України посіли друге місце в загальному заліку чемпіонату Європи U-23

Спортсмени з України посіли друге місце в загальному заліку чемпіонату Європи U-23

13 березня в Бухаресті стартував чемпіонат Європи з греко-римської, вільної та жіночої боротьби серед спортсменів та спортсменок до 23-х років. Першими на килими спортивного комплексу "Polyvalent Hall" вийшли борці греко-римського стилю. 153 борці з 28 країн змагались за нагороди чемпіонату Європи U-23.

Запорізьку область у складі збірної команди України представляли чемпіони України U-23, майстри спорту України Владислав Кузько та Олександр Євдокімов.

Спортсмен ЗОШВСМ-ЗСУ Владислав Кузько у свої 22 роки вже має багату спортивну біографію: чемпіон світу і Європи серед кадетів, учасник чемпіонатів світу і Європи серед юніорів і особистого Кубку світу серед дорослих, 3-разовий чемпіон України серед юніорів, переможець та призер багатьох міжнародних турнірів. На цьому чемпіонаті Владислав виборов бронзову медаль, одержавши перемоги над суперниками з Вірменії і Німеччини, і лише помилка у поєдинку з борцем з Ізраїля завадила боротися у фіналі за «золото» чемпіонату Європи.

Другий борець, який представляв у складі збірної команди України Запорізьку область, спортсмен ЗОШВСМ – ФСО «Динамо», вихованець ДЮСШ-6, майстер спорту України Олександр Євдокімов – призер чемпіонату світу серед кадетів, неодноразовий переможець чемпіонатів України серед юніорів, а також багатьох міжнародних турнірів. Олександр гідно боровся за нагороди чемпіонату континенту у ваговій категорії до 97 кг, перемігши суперників з Румунії та Сербії, але поступившись у сутичках з борцями з Азербайджану і Німеччини зайняв п’яте місце серед борців з 17 європейських країн.

За результатами збірна України з греко-римської боротьби посіла 2 місце в загальному заліку чемпіонату Європи U-23.

Вітаємо команду та наставників збірної: старшого тренера, що відповідає за збірну U-23, запоріжця Армена Варданяна, головного тренера чоловічої збірної Володимира Шацького та тренера збірної Артура Дзігасова, а також тренерів ЗОШВСМ Євгенія Черткова і Віктора Міхеєнко та особистих тренерів Валерія Брильова і Мурада Саргсяна.

Бажаємо нашим борцям та тренерам подальших успіхів на килимах світу та Європи на шляху до Олімпійського Парижа!

🇺🇦 Сайт ЗОВА 🇺🇦 | Facebook ЗОВА 🇺🇦 | YouTube ЗОВА

Джерело