В Україні запрацював єдиний онлайн-майданчик для допомоги українцям, постраждалим внаслідок війни – Платформа допомоги врятованим.

В Україні запрацював єдиний онлайн-майданчик для допомоги українцям, постраждалим внаслідок війни – Платформа допомоги врятованим.

Це перша в Україні онлайн-платформа, де зібрана вичерпна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни. Ресурс містить контакти ключових сервісів та служб допомоги постраждалим. Усі сервіси є безпечними, конфіденційними та безоплатними

«Усі підрозділи системи МВС зараз залучені до відсічі ворога та виконують непритаманні їм раніше функції. Слідчі Нацполіції фіксують близько 95% з усього масиву воєнних злочинів. Серед них розстріли евакуаційних колон, катування, вбивства, депортація мирного населення, а також сексуальне насильство як зброя проти цивільних», – зазначила Катерина Павліченко.

За словами заступниці міністра, органами НПУ виявлено 50 місць, в яких росіяни незаконно утримували та катували українських громадян.

Надалі онлайн-майданчик буде масштабуватися та удосконалюватися. У найближчих планах — додаткові розділи із сервісами, що працюють для розвитку та освіти дітей. Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям/кам знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити свій економічний потенціал

Читати детальніше: https://bit.ly/407KXql

Джерело