​​За понад рік повномасштабного російського вторгнення Україна вистояла й не здасться ворогу

​​За понад рік повномасштабного російського вторгнення Україна вистояла й не здасться ворогу.

Наша країна надзвичайно вдячна за підтримку Сполученим Штатам Америки та всім, хто прийшов на допомогу українцям у боротьбі за свободу.

Про це сказав у зверненні до американської неурядової організації World Affairs Council San Antonio (Техас, США).

«Ворог вимагав беззастережної капітуляції. Але наш прапор досі гордо майорить на стінах». Слова, написані 187 років тому тут, у Техасі, абсолютно чітко передають те, чому ми віддані в Україні.

Герої, що надихають: Сем Г’юстон, Вільям Тревіс, Деві Крокетт і Хуан Сегін, вели техасців тим шляхом, яким ідуть українці сьогодні. Ми ніколи не здамося й не відступимо.

Українці й українки, які борються з терористичним режимом рф, вільні та демократичні й хочуть мати такі самі свободи, як американці та інші люди у світі.

Україна дякує всім тим, хто в ім'я свободи, патріотизму та всього, що є втіленням американського духу, швидко прийшов нам на допомогу.

Життєво необхідна підтримка, яку ми одержуємо від вас – як військова, так і гуманітарна, – означає різницю між життям і смертю, свободою та рабством.

Відзначив важливу роль членів World Affairs Council San Antonio в передачі сенаторам і конгресменам США принципового послання, що подальша підтримка України відповідає інтересам Америки й усіх людей у світі, яким небайдужа свобода та демократія.

Відзначив сенатора Джона Корнина та конгресмена Майка Маккола за їхнє лідерство в Конгресі в цих питаннях.

Висловив подяку провідним представникам World Affairs Council San Antonio.

Дякую Чарльзу Батту за відданість нашій свободі та дружбу з Україною. Елізабет Лоренц, дякую за ваше лідерство та бачення Америки в союзі з Україною. Дякую всім, кому небайдужа доля нашої держави.

Лідерство Сполучених Штатів об’єднало вільний світ навколо допомоги Україні.

З вашою постійною військовою підтримкою та вашими молитвами ми знову переможемо зло й допоможемо зробити світ кращим. Сьогодні в нас є всі шанси повторити успіх армії Сема Г'юстона та звільнити нашу землю від загарбників. З нетерпінням чекаю нагоди вітати вас у вільній і безпечній Україні.

​​За понад рік повномасштабного російського вторгнення Україна вистояла й не здасться ворогу

Джерело