Три добрі новини для вечора понеділка. 📍Вперше за півтора роки український бізнес позитивно оцінив результати своєї діяльності

Три добрі новини для вечора понеділка.

📍Вперше за півтора роки український бізнес позитивно оцінив результати своєї діяльності. За даними НБУ, у квітні цього року індекс очікувань ділової активності підвищився, що свідчить про можливе зростання виробництва. Зокрема, дали оптимістичний прогноз підприємства сфери торгівлі та промисловості. Останні очікують зростання своїх економічних показників на тлі поліпшення логістики, скорочення виробничих витрат для відновлення енергопостачання та стабілізації цін на пальне.

📍Україна підписала три нові угоди з турецьким виробником Baykar. Про такі результати участі у міжнародній виставці авіаційної техніки «Teknofest 2023» повідомив Міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін. «Багато зустрічей, одна мета – пошук шляхів посилення українського оборонно-промислового комплексу. Запевняю, ці контракти дають нашій країні експортну виручку і зброю нового покоління», – йдеться у повідомленні.

📍Деякі запчастини для зброї від країн-союзників уже виготовляють в Україні. Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков. «Наші виробники, і не тільки державні, а й приватні, навчилися робити фантастичні речі», – додав Олексій Резніков. Більше того, підрозділи ЗСУ мають достатньо знань, аби ремонтувати техніку безпосередньо на полі бою. Щодня на крок ближче до перемоги!

Слава Україні!🇺🇦

Джерело