Головне у Львівській області за минулу добу ⚪️ Загроз ракетних ударів не виникало

Головне у Львівській області за минулу добу

⚪️ Загроз ракетних ударів не виникало.

⚫️ Державними нагородами посмертно нагородили вісьмох Героїв із Дрогобиччини та чотирьох зі Стрийщини. Дмитро Сарновський, Микола Яцуляк, Андрій Єнчке, Тарас Коваль, Андрій Кравчишин, Андрій Скрипник, Роман Тяка, Андрій Фляк, Владислав Паленичка, Микола Озеров, Владислав Стасів, Михайло Яремчак, пам’ятаємо!

⚪️ Львівська ОВА передала останню партію шкільних автобусів, які закупили за рахунок співфінансування освітньої субвенції з державного бюджету, обласного бюджету та коштів територіальних громад. Загалом придбали 126 «школяриків». Вони служитимуть замість тих, які громади віддали на потреби ЗСУ, а також тих, які потребували заміни через тривалий термін експлуатації. Під час передачі останньої партії шкільних автобусів по одному транспортному засобу отримали Куликівська та Буська громади. Ще по одному передали Навчально-реабілітаційному центру «Мрія», Винниківському науковому ліцею та НРЦ І-ІІ ступенів «Світанок».

Цьогоріч плануємо закупити ще понад 80 «школяриків», щоб повністю покрити потреби громад нашої області у довезенні учнів до закладів освіти.

⚪️ На Львівщині на проходження національного мультипредметного тесту (НМТ) зареєструвались понад 20 тисяч учасників. Завершується реєстрація на участь у НМТ 3 травня. Докладніше про умови та терміни цьогорічного тестування – тут: https://bit.ly/3nmXOYa

⚪️ Центр надання соціальних послуг Підкамінської селищної ради Золочівського району отримав мікроавтобус, а також засоби гігієни, взуття і миючі засоби для людей у потребі. Пожежну частину Підкамінської громади забезпечили формою для рятувальників та деталями для автомобіля. Допомогу надали німецькі організації Osteuropahilfe Starnberg, Bad Tölz-Wolfratshausen und München e.V.

⚪️ Стрийська громада отримала автомобіль від Фонду ООН у галузі народонаселення. Його використовуватиме мобільна бригада соціально-психологічної допомоги, щоб вчасно реагувати на звернення. До слова, за 8 місяців роботи працівники служби відповіли на 250 звернень щодо насильства у сім’ї в Стрийській громаді. Ця мобільна бригада працює при центрі соціальних служб Стрийської міської ради за підтримки БФ «Батерфлай». Номер Гарячої лінії: 067 600 2826.

⚪️ 1 травня у Славській громаді стартував проєкт «Активні парки», в межах якого проводитимуть безкоштовні спортивні тренування для різних груп населення. Мета ініціативи – залучити населення до масових видів спорту для зміцнення імунітету та здоров'я. Проєкт реалізовують за підтримки Президента України і Міністерства молоді та спорту України.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Джерело