Мінветеранів започатковує пілотний проект із впровадження в Україні інституту помічника ветерана

Наразі у суспільстві гостро стоїть питання гідного ставлення до учасників бойових дій. Незважаючи на постійне зростання поваги до українських ветеранів і ветеранок, вони все одно стикаються з поодинокими проявами несправедливості. Зокрема, при працевлаштуванні та отриманні державних чи комерційних послуг і сервісів.

 Мінветеранів започатковує пілотний проект із впровадження в Україні інституту помічника ветерана

Так, Міністерство у справах ветеранів України започатковує пілотний проект із впровадження в Україні інституту помічника ветерана. Планується, що в українських громадах за принципом “рівний – рівному” працюватимуть спеціально навчені люди, які будуть допомагатимуть  ветеранам та надаватимуть їм необхідну інформацію щодо соціальних гарантій, ветеранских послуг тощо.

Також майбутніх помічників навчатимуть й особливостям психологічної взаємодії з людьми, які повернулись із зони бойових дій. У пріоритеті на цю посаду – ветерани, а також члени їхніх сімей та родин полеглих Воїнів. Координувати роботу помічників будуть сервісні офіси у справах ветеранів, які будуть створені у територіальних громадах.

Джерело