Минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,2 мільйона пасажирів, із яких понад 1 мільйон – пільговики

Минулого тижня столичним метро скористалися майже 4,2 мільйона пасажирів, із яких понад 1 мільйон – пільговики. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

За цей час, із 1 до 8 травня, було проведено необхідні планові ремонтні роботи із заміни 27 шпал. На станціях «Дружби народів» та «Шулявська» тривають почергові капітальні ремонти ескалаторів.

За цей період ескалатори метрополітену зупинялися 72 рази із різних причин, зокрема у 37 випадках їх зупиняли працівники підприємства, щоб запобігти травмуванню пасажирів, і 25 разів – через потрапляння сторонніх предметів, які перевозять пасажири.

Із 7 травня на станції метро «Оболонь» запрацював вестибюль № 1 – у напрямку станції «Мінська». А вестибюль № 2 у напрямку станції «Почайна» зачинено. Зміни в режимі роботи станції пов’язані з ремонтом підземних пішохідних переходів, що перебувають на балансі КП «ШЕУ» Оболонського району.

Інтервали руху поїздів, наразі лишаються без змін: у пікові години 4-5 хвилини, у міжпік – 8-10 хвилин. Актуальна інформація про графік роботи метрополітену за посиланням: http://metro.kyiv.ua/node/7290.

Під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється, а підземні станції працюють як укриття цілодобово.

Прохід на станцію в комендантську годину (із 00:00 до 05:00) під час повітряної тривоги такий:

  • при вході в метрополітен як укриття обов’язково необхідно мати документ – посвідчення особи;
  • прохід на станції для укриття забезпечують правоохоронці. Контакт поліції розміщено біля входу. Також для виклику чергового можна скористатися дзвоником біля вхідних дверей;
  • уночі працює той же вестибюль, що й у денну зміну.

Джерело