Спілкування Володимира Зеленського та Урсули фон дер Ляєн із представниками ЗМІ

«Мир у світі не може бути забезпечений без будівничих зусиль, пропорційних небезпекам, які загрожують миру».

Зараз, коли ми знову спільно протистоїмо злу агресії та політиці ненависті, які сучасна Росія повернула на наш континент, коли ми знову потребуємо перемоги, ми знову звертаємось і до сенсу тих слів із Декларації Шумана.

Наші зусилля заради обʼєднаної Європи, заради безпеки й миру мають бути настільки ж сильними, наскільки сильним є прагнення Росії зруйнувати нашу безпеку, нашу свободу, нашу Європу. Ми маємо разом діяти пропорційно загрозі, не слабше, щоб перемогти і це зло агресії. Щоб нові покоління європейців могли так само відзначати День Європи в мирі, а не просто згадувати, що колись було таке свято, що колись на континенті був мир.

Я вдячний усім нашим партнерам, які діють для захисту нашої Європи та свободи саме так сильно, як це потрібно, – саме пропорційно загрозі.

Сьогодні ми зустрілися, зокрема, заради таких сильних рішень. Перше – оборона. Друге – подальше наше обʼєднання. Третє – розв’язання наявних протиріч».

Спілкування Президента України Володимира Зеленського та Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн із представниками ЗМІ.

Джерело