​​Ініціативу з надання психологічної, гуманітарної та юридичної допомоги людям у скрутному становищі у консультативно-координаційних центрах (ККЦ)

​​Ініціативу з надання психологічної, гуманітарної та юридичної допомоги людям у скрутному становищі у консультативно-координаційних центрах (ККЦ), яку однією з перших запровадила Львівщина, масштабують на всю Україну. Відповідну постанову «Про Координаційні центри підтримки цивільного населення» Уряд прийняв напередодні.

У нашій області ККЦ з ініціативи Львівської ОВА працюють від серпня 2022 року. Такі центри створили у кожному районі – при районних військових адміністраціях.
Нам вдалося об’єднати понад 30 українських та іноземних організацій, які забезпечують людей з числа вимушених переселенців та всіх, хто перебуває у складних життєвих обставинах, психологічною допомогою, юридичними консультаціями, продуктами й необхідними речами, фінансовими виплатами, інформацією про проживання. Усі послуги – безкоштовні. Від початку роботи у ККЦ Львівщини допомогу отримали понад 42 тисячі осіб.

Перевагою ККЦ є те, що люди отримують усю необхідну допомогу в одному місці, не відвідуючи багато кабінетів. Це також зручно для організацій та донорів, адже вони у координації з нами можуть допомагати тим, хто цього потребує найбільше.

📍Якщо ви перебуваєте на Львівщині та потребуєте допомоги від ККЦ, заповнюйте анкету за посиланням і з вами сконтактуються.

📍Якщо ваша організація готова допомагати людям у потребі, ставайте партнером ККЦ.

Дякую моїй радниці Галині Бордун та усім причетним до ефективної і злагодженої діяльності консультативно-координаційних центрів. Продовжуємо!

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

​​Ініціативу з надання психологічної, гуманітарної та юридичної допомоги людям у скрутному становищі у консультативно-координаційних центрах (ККЦ)

Джерело