ДБР рішуче припиняє будь-які оборудки з виплатами військовослужбовцям та корупцію у військкоматах

Державне бюро розслідувань системно працює над виявленням нечистих на руку посадовців військових частин, які намагаються нажитися на захисниках України. Такі зловживання у воєнний час не мають ані морального, ані юридичного виправдання. У той час, коли переважна більшість військовослужбовців зі зброєю в руках самовіддано воює проти агресора, деякі особи намагаються нажитися на війні.

ДБР рішуче припинятиме будь-які спроби маніпуляцій та шахрайства з виплатами військовослужбовцям та питаннями призовників.

Бюро викрило та розслідує чимало фактів нарахування бойових виплат військовослужбовцям, які фактично не брали участь у бойових діях. Зафіксовано випадки оформлення грошей на підставних осіб, які навіть не проходять службу.

ДБР разом з іншими правоохоронними органами проводить низку превентивних заходів для викоренення подібних схеми та притягнення винних посадовців до відповідальності.

З початку року Бюро проводить розслідування у 48 кримінальних провадженнях щодо схем та оборудок у сфері виплат військовослужбовцям. За результатами роботи ДБР 7 особам вже повідомлено про підозру, до суду направлені обвинувальні акти щодо 3 осіб.

Матеріали слідства свідчать, що протиправні схеми з виплатами військовим завдали державі збитків на майже 18 млн гривень. Завдяки роботі ДБР наразі відшкодовано майже 6 млн гривень, суди наклали арешти на майно вартістю майже 2 млн гривень.

Не менш важливим напрямком є викорінення корупції у територіальних центрах комплектування та військово-лікарських комісіях. Подекуди нечисті на руку посадовці намагаються заробити на військовозобов’язаних, які хочуть втекти від мобілізації за кордон.

Працівники Бюро розслідують 31 справу щодо корупційних дій керівників та посадовців територіальних центрів комплектування під час мобілізації.

Активна робота ДБР триває. Нагадаємо:

ДБР виявило зловживання із бойовими доплатами для військових, які служать на Рівненщині На Одещині ДБР викрило посадовця військової частини, який відбирав у солдатів бойові доплати На Львівщині ДБР викрило на хабарництві начальника військкомату та в.о. голови ВЛК, а на Донеччині воєнком — хабарник постане перед судом  У Чернівцях ДБР викрило схему виїзду за кордон для військовозобов’язаних: видавали довідки про відстрочку від мобілізації  та інші. ДБР рішуче припиняє будь-які оборудки з виплатами військовослужбовцям та корупцію у військкоматах

Джерело