Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця

В суботу 6 травня, на території військового госпіталю МВС України, з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця відбулась святкова Архиєрейська Літургія.

Очолив богослужіння Преосвященний Владика Максим Рябуха, СДБ, єпископ-помічник Донецького Екзархату УГКЦ, якому співслужили о. Тарас Тижник, ЧСВВ та о. Рафаїл Стрефурак, ЧСВВ.

На святі були присутні пан Іван, головний лікар госпіталю, сестри Служебниці, сестри Василіянки, сестри з Римо-Католицької Церкви, лікарі та працівники установи.

У своїй проповіді владика Максим наголосив: «Коли ми роздумуємо про тих, кого ми не бачимо, то ми думаємо про ангелів, архангелів, про святих які є на небі. Але це свята Літургія є особлива, бо говорить нам про тих кого ми не бачимо, але є разом з нами. Бо на цій Святій Літургії присутні численні хлопці й дівчата, які лікуються в цьому госпіталі. Власне, попри те, що вони не сидять тут на лавках, всі вони завдяки можливості сьогодні відкрити свої вікна є присутні зі своїх ліжок в своїх кімнатах на цій спільній урочистій Святій Літургії».

Роздумуючи про важливість зцілення в людському житті владика додав: «Власне бути разом, це бути у стіп нашого Небесного Отця, Творця, який кожного з нас покликав до життя. Це є особлива радість бути разом, подібно як радістю є завжди бути в родинному домі, бути там де ти виріс. Кажуть, що рідне повітря, рідні стіни вони завжди зцілюють. І власне цей Божий храм є знаком зцілення, яке лікарі тут у цих стінах і в цих довжелезних коридорах дарують своїм пацієнтам. Власне зцілення, яке приходить від Бога, є цінним, щоб кожен сьогодні відчув цей подих, цю присутність, цю теплу люблячу присутність Бога в нашому житті і пригадав собі, що Бог покликав нас до життя».

Далі Владика поділився роздумами про постать великомученика Юрія: «Святий Юрій, Георгій відповідно до різних перекладів, є для нас добрим світлом. Дуже хотілося, щоб він був не тільки причиною нашого свята, але також і взірцем надії, яка має точно сповнитися. Божа любов надихала його серце, щоб бути людяним з усіма тими кого він зустрічав. Ця любов давала сили йому не ламатися перед злом, яке намагалося побороти людей того часу і давало силу йому розуміти, що є хтось Хто воскреснув і дарував життя іншим. Святий Георгій, святий Юрій був свідком перемоги добра над злом».

Підсумовуючи проповідь, Владика Максим додав: «Ми з вами стоїмо на порозі 10 річниці цієї загарбницької війни, цієї кривавої і душогубної війни. Це означає що дивлячись на життя святого Юрія, ми можемо повірити що ми вже стоїмо на дорозі перемоги, на дорозі справжнього вибору і на дорозі справжнього доброго розвитку життя України, її народу».

В кінці святкувань о. Тарас подякував Владиці Максиму за візит, за очолену Святу Літургію і за ділення Божим Словом. Також п. Іван головний лікар госпіталю, подякував оо. Василіянам за служіння нашим воїнам, які потребують як і лікування, так і молитовної та духовної підтримки. Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця Святкова Архиєрейська Літургія з нагоди храмового празника великомученика і чудотворця Юрія (Георгія) Переможця

Джерело