Три цінності на щодень

На другу неділю травня припадає День Матері. З цієї нагоди студенти першого курсу Львівської Духовної Семінарії 15 травня 2023 р. Б. провели концерт вдячності усім матерям – їхнім рідним, матерям українських воїнів, Батьківщині, Матері Господній – Діві Марії…

Як висловився вкінці вечора проректор з академічних питань о. Михайло Лесів: «Свято Матері – це день цінностей». Відзначаючи його, семінаристи підкреслили три виміри материнства.
Хлопці розпочали виступ зі сценки про створення Богом матері. На адресу матусь з їхніх уст прозвучали слова подяки, вірші, роздуми про роль материнської молитви у формуванні священичого покликання, пісня «Чорнобривці».
Слово «мати»,  – вели далі вони, – стоїть поряд з Матір’ю Господньою, яка опікується кожним з нас зокрема і українським народом загалом. Роздуми про Богородицю перейшли у молитву до неї і сягнули апогею у пісні «Агні Партене» («Радуйся, Невісто неневісная»), яку виконав квартет семінаристів.
Врешті студенти зупинилися на тому, що поряд зі словом «мати» стоїть і «свята мати Батьківщина». Хлопці представили сценку про двох побратимів в окопі, які моляться, а ангел з чаші зливає на них Господнє благословення. Адже, як прозвучало, дві найбільш дивовижні молитви, які ангели заносять до Бога – це молитва матері за свого сина в небезпеці й молитва воїна на полі бою.
Після вірша «Жди мене, мамо…» і гимну «Боже великий, єдиний» о. Михайло Лесів подякував семінаристам за виступ, поблагословив їх і наголосив, що цінності, які вони представили своїм виступом, є не на один день, а ними потрібно жити щодня.

Більше фото можна переглянути тут

Василь Калита
Медіа-центр ЛДС

Три цінності на щодень

Джерело