Віталій Кличко: Реконструкцію Шулявського шляхопроводу повністю завершать до середини наступного року

Реконструкцію Шулявського шляхопроводу планують повністю завершити до середини наступного року. До того часу здійснять роботи з демонтажу 5 цеху заводу, розташованого поруч із шляхопроводом, облаштують зʼїзди із Шулявського шляхопроводу, завершать благоустрій території. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

«Щодо петиції стосовно добудови Шулявського мосту. Ми неодноразово говорили, що закінчити цей об’єкт можна тільки після знесення цеху номер 5. Ця споруда перебувала у держвласності, і за неї держава виставила місту дуже немалий рахунок – майже 113 мільйонів гривень. Кошти на викуп були виділені за рахунок бюджетних асигнувань, передбачених на 2022 рік відповідно до рішень Київської міської ради», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко повідомив, що наразі комунальне підприємство «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд міста Києва» спільно з колишнім власником здійснюють демонтаж та вивільнення внутрішніх приміщень будівлі від обладнання – задля подальшого знесення самої будівлі та продовження реалізації проекту реконструкції Шулявського шляхопроводу.

«Біля Шулявського шляхопроводу вже розпочали ремонт підземного пішохідного переходу. Завершать його наприкінці осені цього року. А в липні розпочнуть роботи з демонтажу 5-го цеху. У жовтні будівельники почнуть облаштовувати зʼїзди. В середині 2024 року всі будівельні і роботи з реконструкції Шулявського шляхопроводу мають завершити. І розвʼязка буде повністю запущена», – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело