ДБР повідомило про підозру зрадниці з Куп’янська, яка щосили намагалася вислужитися перед окупантами

Працівники ДБР повідомили про підозру головному державному інспектору митного поста «Куп’янськ», яка після захоплення росіянами міста пішла працювати до місцевої окупаційній адміністрації. Жінка активно працювала на ворога та виконувала всі вказівки.

Зрадниця сама вийшла на контакт із представниками збройних формувань рф. Жінка повідомила їм, що може бути корисною, адже працювала на митниці, відтак має певний багаж знань та навичок.

Вже наприкінці червня 2022 загарбники знайшли для неї посаду в місцевій окупаційній адміністрації. Її призначили спеціалістом у так званий відділ торгівлі та промисловості. На своїй посаді вона відповідала за документообіг та кореспонденцію.

Також фігурантка приймала документи від місцевих мешканців, які хотіли отримувати від окупантів виплати чи гуманітарну допомогу, активно агітувала переходити на бік ворога своїх земляків. Крім того, її долучали до незаконних перевірок місцевих підприємців.

За два дні до звільнення міста, зрадниця разом з іншими працівниками окупаційної адміністрації втекла до рф.

Їй заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення з конфіскацію майна.

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Раніше ДБР повідомило про підозру іншому зраднику з Куп’янського району, який затримував та бив місцевих мешканців аби догодити окупантам.

 

 

ДБР повідомило про підозру зрадниці з Куп’янська, яка щосили намагалася вислужитися перед окупантами

Джерело