Київрада затвердила Перелік житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб  

Київська міська рада затвердила сьогодні Перелік житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці. Про це повідомляє Департамент будівництва та житлового забезпечення міста Києва. 

Торік Департамент придбав 113 квартир у рамках Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2021-2023 роки в частині «Придбання у комунальну власність житла для надання в тимчасове користування, в тому числі внутрішньо переміщеним особам». 

Розподіл житлових приміщень фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці, здійснюватиме Департамент будівництва та житлового забезпечення за поданням районних в місті Києві державних адміністрацій, які ведуть облік громадян, що потребують житла для тимчасового проживання. Далі РДА видаватимуть ордери на вселення і повертатимуть Департаменту звільнені квартири для їхнього подальшого перерозподілу.

Управителем (балансоутримувачем) житлових приміщень вказаного фонду житла визначено комунальне підприємство з експлуатації і ремонту житлового фонду «Житло-сервіс». Йому доручено укладати договори користування житловими приміщеннями з фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у столиці. Також підприємство здійснюватиме контроль за його цільовим використанням, утриманням, технічною експлуатації та ремонтом, а також виконанням користувачами умов договорів.

Джерело