Ми розуміємо, що усі учасники бойових дій з Луганської області одночасно мають статус ВПО

Ми розуміємо, що усі учасники бойових дій з Луганської області одночасно мають статус ВПО, адже повернутись з війни вони можуть тільки до інших регіонів. Тому потрібно усунення правових колізій щодо отримання ними коштів на будівництво та придбання житла у приймаючих громадах.
На жаль, тепер у кожній області України є ветеранська черга на житло і, зрозуміло, що громади, у першу чергу, будуть опікуватись проблемами своїх земляків. Можливо слід розробити механізм співфінансування таких проєктів з бюджету Луганської області та регіону, де перебуває ветеран.

У відповідь пані Міністр повідомила, що для УБД-ВПО буде виділена окрема субвенція з Державного бюджету. Також обговорили реалізацію пілотного проєкту по створенню інституту «Помічника ветерана»: «Це буде принципово інший підхід до соціалізації ветеранів. Адже ми маємо ліквідувати усі прогалини у відносинах між державою, суспільством та ветеранами», – наголосила Юлія Лапутіна.

Також були обговорені питання психологічної реабілітації колишніх військових та працевлаштування осіб, які отримали інвалідність внаслідок бойових дій.

Наразі наша політика спрямована на те, щоб усі державні структури в області були мобільними, у тому числі й реабілітаційні центри для ветеранів.

Джерело