Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 17 травня👇

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 17 травня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 36 бригад – це 153 робітники та 57 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять П’ятихатки, Іщенку, Щасливе, Нововознесенське, Давидів Брід, Берислав, Херсон, Олександрівку та Посад-Покровське.

Фахівці операторів мобільного звʼязку відновили роботу 2 базових станцій у Корабельному районі  Херсона. Нині на звільненій Херсонщині працює 308 базових та 3 пересувні станції.

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали  35 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за  20 адресами. Загалом OSB-листами закрили 93 вікна, з них 35 – у житлових будинках та 58 – в освітньому закладі. 

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 37 813 гектарів територій, з них 32 472,7 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 69,5 тис. вибухонебезпечних предметів. 

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 147 осіб, з них 25 дітей та 2 маломобільні людини. Потягом виїхали 27 жителів області, автотранспортом – 120. 

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 3 725 продуктових наборів, 18 831 банки консерви, 18 231 буханку хліба, 650 порцій готових обідів, 10134 літри питної води та 2 300 овочевих наборів. Також людям передали 310 OSB-плит, 4 ремкомплекти, 20 гігієнічних наборів та 428 листів шиферу. 

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Малу Шестерню, Нововоронцовку, Краснолюбецьк та Благодатівку.  Загалом лікарі оглянули 108 пацієнтів.

Гуманітарна місія “Проліска” запустила ще один новий соціальний автобусний маршрут для жителів віддалених населених пунктів Бериславського району. Маршрут та розклад руху – за посиланням.

Працюємо далі!

Джерело