Головні події Української Греко-Католицької Церкви за 11 – 18 травня 2023 / Дайджест ⚡️12

00:00:06 – Владика Андрій Хім’як освятив дошку пам’яті добровольця Дениса Антіпова на Аскольдовій могилі, що в Києві. Рівно рік тому, 11 травня 2022 року, Денис героїчно поліг під Ізюмом, захищаючи Україну.

Джерело: https://bit.ly/41NTgIs

00:00:20 – У Люрді освятили вервиці для захисників України. Священники Апостольського екзархату в Німеччині та країнах Скандинавії разом зі священниками єпархії Святого Володимира у Франції та країнах Бенілюксу на чолі з владикою Богданом Дзюрахом і владикою Глібом Лончиною молилися Архиєрейську Божественну Літургію. Подія відбулась у базиліці санктуарію Матері Божої Люрдської. Їх намірення було за мир в Україні. Після Літургії владика Богдан Дзюрах освятив вервиці, які передадуть українським захисникам на фронт.

Варто додати, що цього дня до Люрду з’їхалися делегації військових із різних країн для участі в Міжнародній прощі військовослужбовців. Після молитви владика Богдан Дзюрах зустрівся із представниками української делегації військових й уділив їм своє благословення.

Джерело: https://bit.ly/3BITfuI

00:01:03 – У зруйнованому селі Шевченкове відбулася Божественна Літургія. Населений пункт розташований на межі Миколаївської та Херсонської областей. Літургія відбулась у храмі Пресвятої Трійці Української Греко-Католицької Церкви.

Під час російської окупації Херсона село перебувало під постійними обстрілами російських військ і жителі були евакуйовані. Після деокупації правобережної частини Херсонщини, повертається до життя і парафіяльна діяльність Української Греко-Католицької Церкви.

Джерело: https://bit.ly/3olQo83

00:01:30 – 19–20 травня у м. Стрий, що на Львівщині, відбудеться перезахоронення Юрія Шевчука, батька Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішого Святослава. Про це повідомив Глава Української Греко-Католицької Церкви на своїй сторінці у фейсбуці. Юрій Шевчук упокоївся у Бозі 5 грудня 2022 року в лікарні Сумма у місті Акрон, що у Сполучених Штатах Америки.

19 травня о 19:00 в катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці відбудеться Парастас, а 20 травня о 12:00 Архиєрейська Божественна Літургія з Чином похорону.

Джерело: https://bit.ly/3olQxID

00:02:05 – Владика Володимир Груца освятив другий автомобіль швидкої допомоги для Шпиталю Шептицького. Гроші на авто зібрала парафія Святого Володимира з Ганновера (Німеччина) з благословення і за підтримки пароха отця Романа Максимціва.

Передачу машини супроводжувала делегація німецьких лікарів, які розвивають співпрацю зі Шпиталем Шептицького у Львові.

Джерело: https://bit.ly/42Rke33

00:02:25 – 14 травня Отець і глава Української Греко-Католицької Церкви зустрівся з матерями загиблих захисників. Подія відбулась у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві. Матері прибули з усієї України. Блаженніший Святослав у День матері звернувся до жінок зі словами привітання та підтримки.

Після Літургії, Панахиди та зустрічі із Блаженнішим Святославом, матері загиблих героїв отримали пам’ятні подарунки та мали нагоду поспілкуватися і просто провести час разом.

00:02:52 – 14 травня, у День матері на Дрогобиччині відбулась проща до села Грушів. Подія приурочена 36-річному ювілею об’явлення Пресвятої Богородиці в Грушеві.

Село Грушів стало місцем постійного паломництва прочан з усього світу відтоді, коли 26 квітня 1987 року у місцевій церкві 12-річній дівчинці Марії Кізин на балконі невеличкої церкви з’явилася Божа Мати.

=

Поширюйте відео!

=

Підпишіться http://bit.ly/33c60vX та вмикайте 🔔,

щоб вчасно отримувати сповіщення про онлайн-трансляції та нові відео.

=

Живе телебачення Української Греко-Католицької Церкви:

=

➡︎ http://zhyve.tv/

➡︎ Facebook https://www.facebook.com/Zhyve.tv/

➡︎ Instagram https://www.instagram.com/tv.ugcc/

➡︎ YouTube https://www.youtube.com/pressugcc

⚡️ підтримати http://zhyve.tv/donate/

=

Україна молиться!

=

† Українська Греко-Католицька Церква (УГКЦ) / Ukrainian Greek Catholic Church: • official website http://ugcc.ua/ • храми https://map.ugcc.ua/

#новиниУГКЦ #новиниУкраїни #українськацерква #ВідкритаЦерква #угкц #живетелебачення #UkrainianGreekCatholicChurch #UkrainianChurch

Learn about the life and ministry of the Ukrainian Greek Catholic Church. A weekly issue with even more interesting conversations about the life of the UGCC, interviews on topical issues, interesting guests and good (even unexpected) advice from priests.

⚡️ Share our videos to let the world know more about Ukrainian Greek Catholic Church!

Джерело