ДБР працює: системна протидія злочинам у податковій триває. До суду направлені обвинувачення стосовно 19 посадовців

Зловживання у податковій сфері, на жаль, сьогодні є досить актуальною проблемою. Для того, аби зменшити рівень зловживань та підвищити якість роботи фіскальних органів, ДБР за сприяння керівництва Державної податкової служби проводить низку профілактичних та превентивних заходів. Результати говорять самі за себе.

Попри війну в Україні деякі податківці продовжують незаконну діяльність, завдаючи державі багатомільйонних збитків, тим самим сприяючи державі-агресору. Але війна ведеться не тільки із зовнішнім ворогом, всі корупціонери та «схематозники» в органах влади будуть обов’язково викриті та покарані.

З початку року працівники ДБР розслідували 87 кримінальних проваджень щодо правопорушень, вчинених податківцями. 24 посадовцям було повідомлено про підозру, відносно 19 чиновників до суду направлені обвинувальні акти.

Сума завданих державі збитків за закінченими кримінальними провадженнями склала 4,3 млн гривень. ДБР вже працює над відшкодуванням цих збитків.

Торік завдяки роботі ДБР державі було повернуто 55 млн гривень збитків, нанесених злочинами податківців.

Крім того, за ініціативи ДБР у межах розслідування злочинів у податковій сфері суди вже арештували майна на 6,2 млн гривень.

Приклади основних кримінальних проваджень ДБР щодо злочинів у податковій сфері:

ДБР викрило керівницю податкової Києва на багатомільйонних незаконних схемах збагачення  ДБР повідомило про підозру податківиці, через яку гірничий комбінат недоплатив в бюджет понад 70 млн гривень екологічного податку  ДБР повідомило про підозру податківцю з Тернопільщини, який «допоміг» підприємству уникнути сплати багатомільйонних податків  ДБР викрило багатомільйонну схему продажу нелегальних цигарок, яку «кришували» податківці 

та інші.

ДБР працює: системна протидія злочинам у податковій триває. До суду направлені обвинувачення стосовно 19 посадовців

Джерело