Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 21 травня👇

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 21 травня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 5 бригад – це 15 робітники та 5 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Брускинське, Давидів Брід, Берислав, Посад-Покровське. 

Над відновленням понівечених російськими ударами будівель у Херсоні працювали  8 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. Першочергові ремонтні роботи проведено в одному із освітніх закладів, де OSB-листами закрили 53 вікна.

Загалом на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 40 042  гектари територій, з них 34 562,9 гектара – землі сільськогосподарського призначення. На цих територіях виявлено та знешкоджено понад 70,5 тис. вибухонебезпечних предметів. 

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 79 осіб, з них 11 дітей та 2 маломобільні особи. Автомобільним транспортом – 62 особи, потягом -17.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 2 018 продуктових наборів, 11 664 банок консерви, 6 000 буханок хліба. Також людям передали 300 аптечок, 150 окулярів, дитячі памперси, ємності для води та 30 буржуйок.

Херсонщину відвідали лікарі-волонтери українсько-ізраїльської місії «FRIDA-UKRAINE». Загалом для медичного обслуговування херсонців залучили 19 спеціалістів. Усього проведено понад 700 консультацій, здійснено 49 УЗД-досліджень та 63 ЕКГ.

Два нові медичні трейлери встановили в Олександрівці та Широкій Балці. Тож тепер жителі цих населених пунктів зможуть отримувати медичну допомогу у себе вдома. 

У Бериславському районі відновлено мовлення музичної радіостанції Суспільного Мовлення – Радіо Промінь. Знайти радіостанцію можна на частоті 98,5 FM.  

Працюємо далі!

Джерело