Коротко про головне на Львівщині за добу ⚪️ Доба в області минула без повітряних тривог

Коротко про головне на Львівщині за добу

⚪️ Доба в області минула без повітряних тривог.

⚪️ Відповідно до Указу Президента України, воїна з Дрогобича Юрія Пертака нагородили медаллю «За військову службу Україні». У лютому 2022 року він повернувся з-за кордону та став на захист Батьківщини. Раніше брав участь в АТО. Через складне поранення Юрій був вимушений покинути лави Збройних сил.

Також у Дрогобичі подячний лист від командування 24 окремої механізованої бригади імені короля Данила вручили дружині військовослужбовця Івана Яциківа. Воїн уже понад рік несе військову службу у лавах королівської бригади. Дякуємо нашим сміливим землякам!

⚫️ У Стрийському районі орденами «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили Володимира Шинкаря, Євгена Магомету, Михайла Мандзяка та Дмитра Форостину.

⚫️ У Львівському районі рідним 18 полеглих воїнів вручили ордени «За мужність» ІІІ ступеня та орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Пам'ятаємо!

⚫️ На Стрийщині у селі Баня Лисовицька та Моршині відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам. Михайло-Юрій Бурій та Ярослав Борис – випускники Лисовицької середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів – ліцею, Анатолій Фалач і Костянтин Малецький навчалися у середній загальноосвітній школі-ліцеї Моршина. Вічна пам'ять Героям.

⚪️ Віталій Іващук з 18 років служить в лавах ЗСУ. У вересні 2016 року він поїхав на передову в Донецьку область як водій-механік БМП у складі бойової частини. Через два роки «на нулі» отримав наскрізне кульове поранення в грудну клітку. Коли почалась повномасштабна війна, хлопець перебував у Польщі. Вже 25 лютого вранці він був в Україні та пішов у територіальний центр комплектування та соціальної підтримки в Житомирській області. Через два дні у складі бойової частини виїхав на позиції для стримування ворога. Під час танкового штурму в боях на сході втратив руку. Він став одним з перших пацієнтів клініки Superhumans Center та отримав протезування руки. Історія Віталія: https://loda.gov.ua/news/66291

⚪️ Ще два об’єкти радянської пропаганди демонтували у Львівському районі – у селі Верхня Білка та у Підберізцях. Від грудня 2022 року на Львівщині позбулися уже 40 обʼєктів монументальної пропаганди ворога. Повністю завершити процес декомунізації плануємо до кінця року.

⚪️ На Львівщині впроваджують єдине електронне освітнє середовище в системі професійної освіти. Що це означає: https://loda.gov.ua/news/66329

⚪️ Аграрії Львівщини можуть отримати кредит до 90 мільйонів гривень завдяки державній програмі «Доступні кредити 5-7-9».

⚪️ Мікро-, малий та середній бізнес, який релокувався, залишився на своєму місці та адаптувався чи втратив свій ринок і шукає нові шляхи виходу на експорт, може отримати безкоштовні консультації.

⚪️ У Дрогобичі провели благодійний захід на підтримку ЗСУ – «Сила в єднанні», а також благодійний ярмарок. Зібрали понад 50 тисяч гривень для воїнів, зокрема бійців 67 окремого батальйону.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Джерело