У Міністерстві внутрішніх справ України відбулася виставка «Військово-польовий арт»

Відвідав захід і Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Ідея створювати експонати з атрибутів війни зародилася ще у 2014 році, і вже у 2015 старший сержант Національної поліції України з полку «Київ» Павло Ротар втілив свою мрію у реальність.

Саме у зоні бойових дій Павла Ротара зацікавили використані атрибути війни: ящики з-під боєприпасів, різні гільзи та тубуси від гранатометів. Тоді ж у Павла виникла ідея перетворити усе це на артоб’єкти, поєднавши воєнні речі з традиційним мистецтвом.

Старший сержант Нацполіції Павло Ротар показав Міністру внутрішніх справ Ігореві Клименку експонати та розповів короткі історії створення кожного з них.

Павло Ротар розказав, що загалом йому вдалося провести вже 40 таких виставок, одна з останніх була ще у мирному Лисичанську, що на Луганщині. Понад 300 експонатів залишилися у тамтешньому музеї, доля яких на цей час невідома.

Наразі ж у Павла збереглася колекція з 35 експонатів.

Допомагають Павлу Ротару втілювати проєкт «Військово-польовий арт» народні умільці, яким вдалося вдихнули нове життя у гільзи, ящики, старий військовий камуфляж, перетворивши їх на іграшки, тканні килими, розписні скрині, прикраси, картини та ляльки-мотанки.

Попри війну, вони продовжують працювати над новими, не менш разючими експонатами.

«З серпня минулого року я почав поступово відновлювати цей проєкт. Знову телефонував майстрам, які раніше створювали об‘єкти, та залучав нових. Зараз тут близько 35 експонатів, а в роботі – понад 40», – каже Павло.

Обрати найулюбленіший експонат Павло Ротар не зміг. Зізнається, що кожен з них як дитина, у яку він вклав душу.

_________________________________________________

Facebook: https://www.facebook.com/mvs.gov.ua

Telegram: https://t.me/mvs_ukraine

Сайт: https://mvs.gov.ua/

Twitter: https://twitter.com/mvs_ua

Джерело