У столиці збільшили кількість суб’єктів малого та середнього підприємництва, які можуть отримати фінансово-кредитну підтримку

У Київській міській раді внесли зміни до Положення про фінансово-кредитну підтримку суб’єктів малого та середнього підприємництва у Києві. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київради.

Як зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков, положення визначає механізм надання фінансово-кредитної підтримки суб’єктам малого та середнього підприємництва столиці шляхом часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами.

«Це сприятиме розвитку малого та середнього підприємництва, а також створенню нових робочих місць та збільшенню надходжень до бюджету Києва. Метою рішення є збільшення кількості суб’єктів малого та середнього підприємництва, які матимуть змогу отримати фінансово-кредитну підтримку. А також унеможливлення отримання цієї підтримки суб’єктами бізнесу, які пов’язані з державою-агресором. Передбачено зменшення фінансового навантаження на столичних підприємців на час дії воєнного стану та протягом 90 календарних днів після його припинення або скасування, а саме компенсувати 99% від суми відсотків за кредитним договором, які фактично сплачені позичальником за звітний період», – наголосив Володимир Костіков.

Він додав, що важливо підтримувати представників малого та середнього бізнесу, які в умовах війни продовжують працювати та виплачувати заробітні плати своїм працівникам.

Джерело