Віталій Кличко: Сьогодні Київрада розгляне зміни до бюджету столиці і програми соціально-економічного розвитку. Та має прийняти у комунальну власність першу партію вагонів метро із Варшави

Сьогодні Київрада розгляне зміни до бюджету столиці і програми соціально-економічного розвитку. А також ухвалить деякі питання щодо столичної сфери освіти. Та має прийняти у комунальну власність першу партію вагонів метрополітену із Варшави. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київської міської ради.

«Сьогодні ми продовжуємо попереднє засідання Київради і маємо завершити розгляд тих питань, що не встигли минулого разу. Та нових, які вносимо в порядок денний. По-перше, маємо ухвалити зміни до бюджету столиці і програми соціально-економічного розвитку. З попередніх у нас залишилися, зокрема, понад 140 питань щодо зелених зон Києва. Вони стосуються і створення нових зелених зон, і відведення землі під існуючими – аби унеможливити їх забудову в майбутньому. Маємо ухвалити і рішення щодо низки питань, важливих для столичної сфери освіти. А також – надати звання Почесний громадянин міста Києва – за видатні досягнення та розвиток і зміцнення авторитету нашого міста», – сказав Віталій Кличко.

Він також нагадав, що Київ нещодавно отримав першу партію із 60 вагонів метро, які в якості допомоги має передати Варшава. Сьогодні Київрада повинна прийняти в комунальну власність ці вагони метрополітену. Наступна їх партія вирушить із польської столиці до Києва вже на початку червня. Всі 60 вагонів столичний метрополітен отримає до кінця цього року.

Джерело