Про головне за минулу добу для мешканців району повідомив начальник Яворівська районна державна адміністрація Ярослав Коминський

Про головне за минулу добу для мешканців району повідомив начальник Яворівська районна державна адміністрація Ярослав Коминський

713-й день війни. Коротко про головне для мешканців Яворівщини за добу:

5 лютого своє 90-річчя відзначил Ольга Володимирівна Мелешко, жителька с.Соколі Мостиської громади. Дякуємо Ользі Володимирівні за невтомну працю, життєву стійкість та мудрість. Бажаємо міцного здоров’я, мирного неба та Божого благословення.

7674 особи зареєстровано на обліку в Єдиній інформаційній базі даних внутрішньо переміщених осіб району.

Інформація про стан черг на виїзд з території суміжних держав у напрямку України за посиланням: http://surl.li/gdzmv.

Начальник Львівської ОВА Максим Козицький розповів про важливе з життя області за останні сім днів: http://surl.li/qetys.

В Офісі підтримки при Яворівській ВА провів перший прийом громадян з категорії родин загиблих військовослужбовців, зниклих безвісти, полонених та поранених. Зокрема, людей турбує питання соціального характеру, а саме пільги, державні виплати та виплати з обласного і місцевого рівня. Кожного вислухали та індивідуально розібрали проблему з якою людина звернулася. Усі питання взяв на особистий контроль та доручив відповідальним структурним підрозділам РВА сприяти їх розв’язанню до кінця тижня. За потреби до їх вирішення залучимо громади та відповідні установи. Нагадаю, такі прийоми буду проводити кожного 5 та 25 числа щомісяця в Офісі підтримки (Будинок Воїна) по питаннях, які турбують вищезгадану категорію людей, і які буде можливо вирішити в межах компетенції Яворівської РВА: 

Посадовців місцевого самоврядування та держслужбовців запрошують на навчання в Японії. Учасники вивчатимуть можливість впровадження деяких політик, що успішно застосовуються в Японії, в організаційну структуру державних органів або органів місцевого самоврядування, які вони представляють. А після завершення навчальної програми розроблять п’ятирічний або десятирічний план, який буде реалізовано для поліпшення системи місцевого управління. сіх, хто зацікавився, просять надіслати Національному агентству України з питань державної служби заповнену аплікаційну форму та пакет відповідних додатків  (annex 1 та annex 2) до 4 березня 2024 року на електронну адресу pao@center.gov.ua . Їх передадуть японській стороні.

Уряд ухвалив зміни, що дозволять пришвидшити отримання грошового забезпечення. Така ініціатива також дозволила зменшити необхідний перелік документів для звернення до районного ТЦК та СП. Щоб подати заявку тепер необхідні: копії сторінок паспортів повнолітніх членів сім’ї; довідки про реєстрацію місця проживання членів сім’ї; копії свідоцтва про шлюб (у разі наявності); копії свідоцтва про народження дітей (у разі наявності); копію довідки про ідентифікаційний код або копію сторінки паспорта з відміткою про його відсутність. Такий алгоритм має запрацювати найближчим часом: http://surl.li/qetyd.

За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології України по території Львівської області та по місту Львову 06 лютого збережуться пориви західного вітру 17 –22 м/с. (І рівень небезпечності, жовтий). Дорогі мешканці, дотримуватися правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці.

Разом переможемо!

Джерело