🇺🇸 У США розглядають можливість збільшення терміну експлуатації контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива, як в Україні

🇺🇸 У США розглядають можливість збільшення терміну експлуатації контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива, як в Україні – до 100 років

Законотворці пропонують підвищити мінімальний проєктний термін експлуатації контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива на каліфорнійській АЕС Diablo Canyon та інших американських атомних електростанціях із 40 років до 100.

Відпрацьоване ядерне паливо з Diablo Canyon наразі зберігається на узбережжі, поруч із базою морської піхоти, адже у штаті немає довгострокового сховища.

В Україні вже функціонує Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), і в ньому можливо зберігати відпрацьоване ядерне паливо цілих 100 років!
У сховищі можуть міститися понад 16 тис. відпрацьованих тепловидільних збірок у майже 500 контейнерах.

Використання Україною власного ЦСВЯП заощаджує нашій державі близько 200 млн дол. США щороку. Також це дало можливість цілком відмовитись від вивезення відпрацьованого ядерного палива з українських АЕС у росію.

Нагадаємо, НАЕК «Енергоатом» та компанія Holtec International планують побудувати в Україні завод з виробництва контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива на майданчику ЦСВЯП, які наразі виготовляються у США.

carbajal.house.gov/news/documentsingle.aspx?DocumentID=180

#атомні_новини

THEA1

🇺🇸 У США розглядають можливість збільшення терміну експлуатації контейнерів для зберігання відпрацьованого ядерного палива, як в Україні

Джерело