Індія: після арештів священників та монахині єпископ закликає “штурмувати небеса”

Індія: після арештів священників та монахині єпископ закликає “штурмувати небеса”

Після нещодавніх арештів священників і монахині в Індії за звинуваченнями в порушенні «антиконверсійних» законів країни, де більшість населення становлять індуїсти, католицький єпископ розіслав заклик «штурмувати небеса молитвами».

7 лютого єпископ Ігнатій Д’Соуза з Барейлі опублікував «молитовне прохання» в соціальних мережах, інформує CNA.

«Я прошу вас штурмувати небеса, щоб усі, хто дотичний до цієї делікатної справи, могли бути просвітлені Святим Духом, і наші брати могли бути незабаром звільнені», — просить він.

У дописі єрарх зазначив, що отець Домінік Пінто та дев’ять протестантів-мирян були взяті під варту за звинуваченням у порушенні закону про боротьбу з наверненням, який, за його словами, не дозволяє звільнити заарештованих під заставу.

Одинадцять із 28 штатів Індії прийняли закони про кримінальну відповідальність за примусове навернення, але на практиці їх використовували для запобігання сповідуванню християнської віри.

Пінто, директор душпастирського центру єпархії Лакхнау в північному штаті Уттар-Прадеш, був заарештований 6 лютого за те, що дозволив зібрання 100 осіб під керівництвом євангельських пасторів у католицькому центрі. «Індуські фундаменталісти увірвалися в центр і наполягали на арешті священника в поліцейській дільниці разом із пасторами, тоді як інші фундаменталісти навіть погрожували сусідньому монастирю та монахиням неподалік», — сказав CNA отець Дональд Д’Соуза, канцлер єпархії Лакхнау. .

Уряд штату Уттар-Прадеш контролюється індуїстською націоналістичною партією Бхаратія Джаната (BJP), яка є партією прем’єр-міністра Нарендри Моді.

Населення Індії складається з 79,8% індуїстів, 14,2% мусульман і 2,3% християн. У штаті Уттар-Прадеш — найбільш густонаселеному штаті Індії з 230 мільйонами жителів — лише 0,18% є християнами.

Джерело