“Вірність покликанню починається з любові до Ісуса”, – Архиєпископ Ґенсвайн до священників і богопосвячених осіб

“Вірність покликанню починається з любові до Ісуса”, – Архиєпископ Ґенсвайн до священників і богопосвячених осіб

“Вся наша вірність покликанню, його значення, починається з любові, яку я маю до Ісуса”, – сказав Архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн, додавши, що він багато разів чув ці слова від Папи Бенедикта XVI.

Особистий секретар папи зустрівся зі польськими священниками та богопосвяченими особами, ділячись досвідом близькості, яку він пережив під час служіння Главі Церкви. “Те, що було моєю щоденною їжею всі ці роки, – це його вчення та приклад його особистого життя. Важливо, щоб ми розуміли, що те, про що говорив Бенедикт XVI, – не лише щось теоретичне. Це було свідчення всього його життя. Папа знав, що завдяки цьому він може допомогти всім, за кого відповідає”, – сказав він.

Як зазначив архиєпископ Ґенсвайн, в основі кожного покликання лежить пережитий досвід, який потім також стає переконанням. “Якщо Господь кличе когось іти за Ним, то спочатку Він для цієї людини стає кимось живим. Зустрічається, особисто кличе і це дуже зрозуміло й очевидно для покликаної людини. У цей момент настає час, коли Господь очікує особистої відповіді. І так починається дорога: іти за Ісусом, а також разом із Ним”, – сказав він.

Промовляючи до священників, він одразу наголосив, що цей шлях обрала не дана особа. “Це шлях, на який я був обраний, і він вимагає від мене ангажування, — сказав він, додавши, що тим часом потрібно пережити інтелектуальну, соціальну та духовну формацію. – Але, зрештою, йдеться про слово, навколо якого нас усе збирає і надає життю сенс – це любов. У моєму багато священничому чи монашому житті може бути багато позитивних аспектів, але, зрештою, якщо в його основі немає любові, все інше не має сенсу”, – наголосив архиєпископ Ґеорґ Ґенсвайн.

Далі він додав, що шукав у житті провідника, якому міг би довіряти. Провідника, який би провадив. “Ним став той , якому я багато чим завдячую, навіть ще до того, як познайомився з ним особисто, з інтелектуального боку, проф. Ратцінґер, а потім Папа Бенедикт XVI. Я багато разів чув від нього, що вся наша вірність нашому покликанню, його зміст починається з любові, яку я маю до Ісуса. Якщо її бракує чи вона зменшується, починає зникати, то наша ефективність як священників, все наше життя не стає покликанням. Вони починають перетворюватися на катастрофу. Тому нашим завданням упродовж усього життя буде зберегти цю любов живою та свіжою”, – сказав він.

За словами архиєпископа Ґенсвайна, священники також повинні бачити, що вони мають Матір, якою є Церква, незважаючи на всі людські проблеми, з якими вони щодня стикаються. “За словами Папи Бенедикта XVI, неможливо повністю відчути священство без повноти любові до Матері – сказав він, говорячи, що особа, яка у повноті переживає своє покликання, приносить плід не лише для себе, а й для всієї Церкви. – Те саме стосується богопосвяченого життя. Священники не є привілейованою групою. Вони все ще служать Божому народові”, — підсумував він.

За матеріалами misyjne.pl.

Джерело