Папа: молімося за мир усюди, де через війну страждають люди

Папа: молімося за мир усюди, де через війну страждають люди

Перед тим, як завершити недільну зустріч з паломниками традиційним проханням молитися за нього, Папа Франциск також закликав молитися за народи, що страждають від війни, згадавши і про Україну, а також представив нового блаженного мученика, що постраждав і від нацистів, і від комуністів, як теж скерував свою думку до ДР Конго, де знову спалахнув конфлікт.

Після проказування молитви «Ангел Господній» у неділю, 16 червня 2024 р., Папа Франциск скерував думку до Польщі, де напередодні був проголошений блаженним священник, якого вбили прибічники комуністичного режиму.

«Вчора у Кракові був беатифікований Міхал Рапач, священник і мученик, пастир відповідно до Христового серця, вірний і великодушний свідок Євангелія, який зазнав як нацистських, так і радянських переслідувань, на які відповів даром життя», – сказав Святіший Отець, запросивши привітати нового блаженного оплесками.

«Надходять сумні новини про сутички та масові вбивства у східній частині Демократичної Республіки Конго. Звертаюся із закликом до національної влади та міжнародної спільноти зробити все можливе, щоб зупинити насильство та захистити життя цивільного населення. Серед жертв багато християн, вбитих in odium fidei. Вони є мучениками. Їхня жертва – це зерно, яке проростає і приносить плоди, і вчить нас свідчити Євангеліє мужньо і послідовно», – мовив далі Папа, і додав: «Не переставаймо молитися за мир в Україні, у Святій Землі, в Судані, в Мʼянмі та всюди, де люди страждають через війну».

Джерело: vaticannews.va

Джерело