​​Світ нас почув і підтримав – він на стороні української Формули миру

​​Світ нас почув і підтримав – він на стороні української Формули миру

Підсумки перших пленарних засідань Глобального саміту миру вже є і вони обнадійливі для України.

Нам вдалося зібрати у Швейцарії представників понад 90 країн світу. У переважній більшості приїхали лідери своїх держав. І для нас, українців, вкрай важливо, що країни Європи, Африки, Азії, Південної та Північної Америки мають спільну точку зору стосовно досягнення миру і ступеня відповідальності росії. Нас почули і підтримали. Цивілізований світ на стороні української Формули миру.

Учасники саміту висловилися за повне відновлення територіальної цілісності України, пообіцяли фінансову допомогу на відбудову інфраструктури, зокрема енергетичної, та відкрито запропонували збільшити обсяги постачання зброї для протидії агресору.

Безпосередньо жителі кожної країни, які спостерігали за головною дипломатичною подією цього літа, почули позицію Президентів і Прем’єрів своїх держав стосовно військової агресії росії в Україні. Так, Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні на весь світ заявила, що якщо рф не погодиться з тими пунктами миру, які їй будуть представлені, – ми примусимо її здатися. Такі твердження посилюють не тільки політичну підтримку України, а й народну.

Главі нашої держави Володимиру Зеленському вдалося переконати світових лідерів не тільки взяти участь у Саміті, а й у спроможності нашої Формули миру. За першими трьома її пунктами вже вдалося знайти між учасниками порозуміння – її підтримують. З більшості з них попередньо зустрічався або вів телефонні розмови наш Президент.

Україна наполягає розпочати з досягнення ядерної та продовольчої безпеки, повернення полонених громадян та незаконно депортованих дітей, яких тільки за офіційними даними близько 19 тисяч. Це наші перші кроки на шляху до відновлення міжнародного права та досягнення всеосяжного та стійкого миру. Команда Зеленського, заручившись підтримкою світової спільноти, формує платформу для початку переговорів, які виключають у російської федерації можливість шантажувати власними умовами. Саміт в Швейцарії – наш дороговказ до відновлення територіальної цілісності і гарантій безпеки. І ці два дні довели, що українці –- не одні.

І як учора зазначив Володимир Зеленський: «Коли план дій буде усіма погоджений і зрозумілий для всіх народів, він буде озвучений і представникам росії. Щоб на другому Саміті миру ми змогли зафіксувати реальне закінчення війни».

​​Світ нас почув і підтримав – він на стороні української Формули миру

Джерело