У Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпуст

У Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпуст

У суботу, 15 червня, на батьківщині блаженного Симеона Лукача, у Старуні, розпочалася щорічна проща духовенства та вірних Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ. Цьогоріч традиційна проща відбувається з нагоди 60-ліття від народження до Неба блаженного священномученика Симеона Лукача.

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці відпустового місця.

Кілька сотень прочан прибули до Відпустового центру блаженного Симеона, щоб піднести свої молитви Господу, прохаючи миру та якнайшвидшої перемоги для нашої Батьківщини-України.

Розпочалися моління з Великої Вечірні з Литією, яку очолив Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, у співслужінні чисельно зібраного духовенства.

«Глибокі тексти цього богослужіння налаштовують вірних на ревну молитву-прославу блаженного Симеона, за заступництвом якого присутні приїхали підносити молитву до Господа у своїх наміреннях», — йдеться у дописі.

З духовною наукою до присутніх звернувся запрошений проповідник о. Йосафат Хаймик, ЧСВВ. У своїх роздумах отець застановився над можливістю бути святим у нашому світі на прикладі нашого блаженного Симеона.

Глибше пізнаючи особу священномученика через його життєпис про жертовне служіння та мучеництво за віру й нашу Церкву, прочани продовжили свою участь у програмі молебнем до блаженного Симеона, який очолив Владика Миколай. Усі вірні приступали до помазання єлеєм, освяченим на мощах священномученика, та до вшанування його ікони.

Після молитви усі спільною ходою рушили за душпастирями до хреста на пагорбі Старунської гори – у каплицю Пресвятої Родини.

Продовжиться проща Божественною Літургією, яку очолить отець-проповідник Йосафат Хаймик, ЧСВВ у співслужінні численних душпастирів з різних парафій нашої Митрополії.

У Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпустУ Старуні розпочалася щорічна Архієпархіальна проща-відпуст

Департамент інформації Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

Джерело