Практична дипломатія щодо встановлення миру під час активної фази війни. З першого погляду це здається поєднанням непоєднуваного

Практична дипломатія щодо встановлення миру під час активної фази війни. З першого погляду це здається поєднанням непоєднуваного

Практична дипломатія щодо встановлення миру під час активної фази війни. З першого погляду це здається поєднанням непоєднуваного. Та Україні вдалося.

Так, війна не скінчилася наступного дня після Саміту.
Але в ній з’явився новий поворот. Поворот до встановлення миру на основі статуту Організації Об’єднаних Націй, а не збоченого уявлення терориста.

До Саміту миру вдалося залучити безпрецедентне представництво учасників – 101 країну та міжнародну організацію з усіх континентів.

☝️З результатів:

На саміті дійшли бачення щодо використання ядерної енергії та ядерних установок. Зокрема вони мають бути безпечними, захищеними, надійно охоронюваними та не шкодити довкіллю, а рф має повернути Запорізьку АЕС під повний український контроль.

Напади на торговельні судна в портах і на всьому маршруті, а також на цивільні порти та цивільну портову інфраструктуру є неприйнятними. Продовольчу безпеку жодним чином не можна використовувати як зброю.

Сформоване бачення щодо військовополонених. Вони повинні бути звільнені шляхом повного обміну.
Щодо втілення цих тез триватиме посилена робота з усіма країнами-партнерами.

🇺🇦Україну слухають. Україну чують!

Джерело